fredag, augusti 19, 2011

Londonull

Jag besökte tre ull-relaterade affärer i London, först ut var Handweavers studio -och vilken fantastisk affär! Majoriteten av innehållet är dedikerat till vävning, tunna trådar i alla färger och kvaliteter man kan tänka sig. De har också en ansenlig mängd ull av olika djur och färgställningar, lite syntetiska fibrer och så färgade små merinonystan som lyste som godis... Jag ska visa sen vad jag köpte.

Nästa ut var den omtalade Loop, och visst är det en fin affär. Mysig och vacker, med många garner att förälska sig i. Ändå köpte jag inget. Jag tyckte helt enkelt att det var för dyrt. En härva garn för 190:-, jag kan helt enkelt inte rättfärdiga det för mig själv just nu, och jag svimmar lite inombords av att tänka på vad en kofta i de garnerna skulle kosta. Så det blev se men inte köpa där.

Den tredje affären var I Knit (inga bilder därifrån tyvärr) som mer påminde om en LYS här hemma. Kända och okända sorter blandat och vettiga(re) priser. Jag stod och velade länge och tillslut blev det ett litet litet inköp, men det var inget som riktigt ropade i affären.

Det var hursomhelst trevligt att besöka de olika ställena -inte minst för att jag fick se helt, för mig, nya områden och tyckte att Islington där Loop ligger var ett riktigt schysst område att ga runt i.

4 kommentarer:

kamilla sa...

HERREGUD, vad härligt.

disa sa...

Härliga affärer!! Jag vill tillbaka till Scotland, där vart man heeeelt sjuk och galen av köpalusta!! *ler* Även i vanliga affärer och Souvenirbutiker vid tex slotten, jag hittade underbara saker ÖVERALLT. Hade kunnat bränna många fler tusen än vad jag hade med mig......

duBedåre sa...

Oh, herlige inspirasjon! DET koster i alle fall ingen ting... (o:

sanna sa...

Åh herregud!! så mycket ull... och färgerna.