torsdag, juli 28, 2011

vintergrönt

Ett snabbt projekt innan jag lämnade Uppsala och åkte norrut. Av Nitsirk vann jag ett väldigt grönt paket för att ha klurat ut en sak, och en del av det gröna paketet bestod av två mörkgröna nystan Sandnes Easy. Funderade ganska länge vad jag skulle göra av det väldigt tjocka och mjuka garnet, mörkgrönt har jag inte haft i mina gömmor tidigare, och inte så tjockt garn heller.

Tillslut blev det ett par enkla virkade tofflor, helt galet varma är de! Och riktigt sköna. Det var första gången jag virkade tofflor och det var ju inte alls svårt. och jag kan förstå tjusningen i det tjocka garnet när det bara tar ett par timmar att få färdigt projektet...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka underbara tofflor, finns det ngt mönster. Har sökt något liknande ett tag. Perfekta presenter......
/Jessica

fröken c sa...

Tyvärr har jag intet mönster, improviserade bara. Men det är enkelt, virka 3 varv först och hoppa sedan över hälften av maskorna, gör en "bro" av lika många luftmaskor+ några extra. Fortsätt virka och ta ihop lite i sidorna (som efter hälen på sockar) och ta sedan ihop för tån. Efteråt gör du hälen, bara att virka på runt hålet och ta ihop så att det blir som en skål för hälen. Lycka till!

nitsirk sa...

Så kul att se vad det blev av garnet. Tofflorna ser jättesköna ut!!