lördag, juli 30, 2011

världens minsta

Jo, jag var ju tvungen. Bara för att testa och se om det gick. Mamma kammade en av katterna (den minsta och mest irriterande, men också den mjukaste) och jag tog tussen och passade på att demonstrera hur man gör när man spinner på slända. Och banne mig, det gick ju, om än lite svårare än riktig ull. Så låt mig presentera, världens minsta och förmodligen enda, härva av Cicero-garn.

8 kommentarer:

TokTova sa...

Jag tror man kan spinna av de flesta fibrer. Har en gammal bok här hemma som även säger att man kan spinna människohår och att det är ett fantastiskt bra material att blanda i sitt garn. Har dock inte provat.

Dödergök sa...

Fantastiskt!

Kajsa sa...

På Slöjdmässan i Hjo (väl värd ett besök om man står ut med trängseln, stadens befolkning tiofaldigas i dagarna tre) såg jag en gång ett par trosor stockade av spunnet människohår. Hela grejen kändes mest otäck, men går, det gör det!

Ullhuvsmamman sa...

Gulligt! Kanske ska ta tillvara på all kaninpäls härhemma :)

Cecilia N sa...

Jag har sett ett foto av en kvinna som bodde i Södertäljetrakten har jag för mig. Sisådär 1800-1900-talet.
På det hade hon på sig en klänning hon stickat av sitt eget hår.

fröken c sa...

jag ska försöka låta bli att spinna av mitt eget hår, det känns inte riktigt lockande...

Ulrika sa...

Naajj!! Så fiint. =)

Och jag börjar snegla på rallysnubbens kisse...hehe.

Jessica sa...

Imponerande! Både att du gjort så fint garn och att katten har så mycket hår. När jag klipper min hund brukar jag spara lite av hans päls med baktanke att någon gång tova något eller spinna lite garn.