torsdag, juni 09, 2011

kurbitskanna och drejat durkslag
De sista av min första termins keramiska alster visar här upp sig, ett drejat durkslag med en liten kanna till. Vit glasyr målad med blått, bara att fylla med jordgubbar, mjölk och sommar.

Det har verkligen varit fantastiskt roligt att gå dessa 14 gånger på keramikkursen under våren, och även om hybrisen initialt fick sig en törn, så är jag otroligt glad och stolt över allt som har formats under mina händer. Jag hoppas på fortsättning till hösten, om bara tiden och livet räcker till.

10 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag är impad över alla dina keramikalster.

Ulrika sa...

Efter bara en termin? Med drejning typ en gång i veckan? Någon timme? Du ska absolut fortsätta för du verkar absolut ha talang för drejning och dekorering! Go!

Heldri sa...

Oj, jag trodde faktiskt att det var något du köpt! De ser ruggigt stiliga ut. Det blåa var verkligen pricken över i:t.

Jo sa...

Oj, vad fina de var! Du har verkligen talang!

fröken c sa...

Tack ni!
Ett speciellt tack till Ulrika, din blogg var den första keramikblogg jag hittade till när jag precis börjat, och det värmer speciellt med pepp från en som är keramiker på riktigt :)

Det är roligt och lite häftigt att man kan komma så långt ändå med en teknik, trots att det bara är en träff i veckan 14 gånger (även om träffarna är 3 timmar och inte 1)!

Jessica sa...

Jag är också otroligt imponerad. Kurbitsdekoren är fantastisk.

Dödergök sa...

Jättevackert och supersommrigt. Jag är imponerad av allt ditt fina.

Fjällvallmo sa...

Fantastiskt vackert! Jag trodde du gjort ett nytt loppisfynd. Du måste ha varit keramiker i ett tidigare liv. Det sitter kvar i händerna!
Ha en skön sommar :)

Anonym sa...

Kära C ... måste bara få säga att dina keramikalster är helt otroligt fina för att vara av en så pass nybörjare. Sååååå vackra!
Trevlig helg

Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

Tyg och otyg sa...

Instämmer med övriga, du måste ha talang för drejande! Kannan ser helt perfekt ut i formen och dekoren var också väldigt fin!