söndag, mars 27, 2011

dagen efter


Igår var det fest i kollektivet -glädje, fantastiska snittar, skålande i somrig bål, tipsrunda om kollektivets namne (hunden Laika), musik och vattenpipa i sen timme. Fest borde det vara oftare. Tyvärr genererar ofta trevlig kväll en mindre jublande dagen efter, om man nu inte är av den förnuftiga nyktra sorten. Så dagens prövningar hålls till ett minimum och jag slår mig i lag med svt play och tvåändsstickningen.


Mellan tekopparna gläds jag åt ett fint och spännande och väldigt grönt paket som kommit från nitsirk för att jag klurade ut hennes tävling -tack så mycket! Jag tycker att det ska bli jättespännande att färga med saftpulvret kool-aid, har sett många använda det och vagt funderat över hur jag ska få tag i de där små påsarna med dundersaft. Jättejätteroligt att få två stycken! Ni som har testet pulvret, hur mycket garn tror ni att två påsar färgar..? Tack igen nitsirk :)

7 kommentarer:

Medea sa...

Vilken fin vinst! Tyvärr är Koolaid väldigt odrygt men det räcker kanske till 60-70 gram om du vill ha lite starkare färg, med mer garn blir det väldigt blekt eller pastelligt. =)

Fanny sa...

Verkligen fin vinst! Avis! Jag letade Kool-Aid på The English Shop i Stockholm men där fanns det inte, föga oväntat. Fick testa med karamellfärg istället, det funkade men blev väldigt, väldigt neonigt och ojämnt.

Skulle du råka få reda var man kan få tag på det så skulle jag bli överlycklig! =)

HandMade sa...

Jag ser att du har fått svar av Medea men jag kan ju svara Fanny då att man kan hitta på Ebay. Karma garn sålde förut. Jag vet inte om de gör det längre. Jag köpte på mig en del i USA i somras men tyvärr inte tillräckligt mycket insåg jag när jag kom hem. Det kostar ingenting där men det är svårt att hitta olika smaker.

med nål och tråd sa...

Jag tycker det låter som en lyckad bakisdag :)

Bakisheten blir värre med åren. När hände det?

Cecilia N sa...

Jag följde receptet på den här länken:
http://frokenf.blogspot.com/2007/08/att-frga-garn-med-kool-aid.html

Så jag tog alltså en påse till mitt garn. (Jag har etiketterat Kool Aid.)

Louise sa...

Tänk att vissa människor DRICKER det där, hua... Man vill ju inte veta hur ens inre ser ut efer en tillbrigare av det där! Nä, då är det mycket bättre att färga garn med det tycker jag! Har dock inte provat själv. Det borde jag nog göra! Tck för en trevlig blogg! /Louise

Anonym sa...

hej Kool-Aid är en vanebildande företeelse. Men rätt harmlös sådan. Räkna med ca 1.5 påse per 100g som Medea säger. Jag tycker igentligen inte att det är så odrygt med tanke på priset. Har ffa växtfärgat men provat annat också. Mella