torsdag, juni 03, 2010

och de sa att maskrosor var fula


Men jag tror att världen vore lite bättre om vi inte fick lära oss det, lära oss att visst är fult. Så kunde vi plocka buketter med gula blommor, så kunde vi se skönheten i en utblommad maskros, och upptäcka att brännässlorna vitplistern blommar.


6 kommentarer:

Frej sa...

Du den bilden i mitten borde du seriöst använda på nåt sätt! Vet inte, bara förstora upp eller måla av i jätteformat å ha som fondvägg eller nåt. Superhärliga färgskiftningar.
Efter kameran själv lär ju macro-tekniken/funktionen va klart bästa uppfinningen.

Heidi sa...

Du har så rätt, men ändå fel... Med risk för att låta petig, men: Det är inte nässlan som har sådana blommor (fast de blommar också) utan vitplister. Se tillexempel på den Virtuella floran:
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/lamia/lamiu/lamialb.html

Men jag håller med att det är riktigt dumt att vi från det att vi är små lär oss vad som ska vara fint/fult!
Fina bilder!

fröken c sa...

Frej: oj, tack! Jag håller med om att macro är fantastiskt. Tyvärr saknas det på min kamera, men man kan komma hyffsat nära ändå^^

Heidi: haha, gott, då fick jag lära mig något nytt! Jag tyckte att det var märkvärdigt att man aldrig skulle ha hört talas om blommande brännässlor :)

PetraO sa...

Wonderful!

Anelias hantverk sa...

Jag håller med dig, varför skall vi sätta etikett på att "detta är fult eller detta är vackert". Men jag tycker att Maskrosor är vackra med sin solgula färg som nu blommar i mängder överallt.
Ha en fin dag!

med nål och tråd sa...

vitt fluffigt som blåser bort. Fint som jag vet inte vad. Och av de gula maskrosorna kan man göra en sån där maskrosmobil som finns på 365 saker du kan slöjda.