onsdag, april 28, 2010

paket


Efter att ha hämtat ut paketet och andäktigt öppnat det, kan jag inte låta bli att skriva ett inlägg till på direkten. För vilket paket det var! Innanför det ljusblå silkespapperet väntade inte bara en fantastisk slända, utan också rejäla buntar med vacker vacker ull, och dessutom som överraskning en handtäljd nålbindningsnål.


Topptyngd slända i ek, i vacker avskalad form, jag tycker om den konvexa formen på tyngden. Nålbindningsnål i vattenbuffelhorn. Viffla frågade mig om hon skulle skicka med en provtuss med någon lite annorlunda fiber, och gav förslag på flera spännande. Jag önskade silke eller kamel, och fick generöst en av varje. Kamelpälsen luktar verkligen kamel! Silket är ljust och skimrande, kamelen kanelfärgad och förvånansvärt mjuk.


Babyalpacka och alpacka från Skåne, och så mjukt att det nästan inte är möjligt. Som torra moln. Babyalpackan är ljust gråbeige, alpackan härligt chokladfärgad med nästan lite röd ton i. Längst till höger mörkt brunsvart finull från Vifflans egen mosters får! Ullen är otvättad (liksom alpackaullen) och luktar som ett helt får. Det ska bli intressant att prova på de olika fibrerna, se dem bli till trådar, till ull, till former, se vilken färg och konsistens de får efter stickning/virkning/nålbindning och tvätt.


Tack och tack kära Viffla! Det ska bli så spännande att få smyga sig in i spinnandets värld med allt det som du skickat med. Vinner jag aldrig något i resten av mitt liv kan jag vara nöjd, för finare vinst än denna kan man nog nästan inte kamma hem. Så jag kan ju förvarna bloggläsare om att framsteg och felsteg kommer synas här framöver, och jag tar gärna emot alla former av tips och länkar som kan hjälpa en övermodig novis på nya äventyr...

8 kommentarer:

fröken blund slår dank sa...

oj så spännande!
alltid kul att lära sig nåt nytt! ser fram emot att följa dig i det här, kanske kan vara nåt för mig oxå, vem vet?
lycka till!

Viffla sa...

...nu återstår bara ett stort lycka till! Jag håller på dig! :)

Dödergök sa...

Ååå vilket fint paket, grattis igen!

Emmas dagar sa...

Fantastiskt paket!!!
Lycka till med spinningen!

sinneskatten sa...

Lyckliga du!
Kul om du delar med dig av din spinnings stig.
Carina

Elisabeth sa...

Sååå snyg slända och så masse extra. Stort grattis och lycka till med spinningen - det är så roligt att spinna!

Pixi sa...

Grattis till den fina vinsten,ge nu inte upp om du skulle tycka det är svårt ,det är bara "po de" igen ,som vi säger här nere,hehe..Det är gfaktiskt jättekul!!=)

Lindha sa...

Vilken bedårande söt slända!
Det är ljuvligt att spinna själv, och fingrarna får en mild doft av lanolin (eller i ditt fall kanske kameldoft).
Tänk att sitta på en sten i vårsolen och snurra sländan!

Kram kram