lördag, februari 27, 2010

liten luddig garnknarkare

Förra helgen upptäckte jag att jag måste ha dolda släktskap med en viss känd figur.
Greta Garn.


Det var syfestival och gratisbiljett och snökaos på alla rälsar, men inomhus var det luddigt och trångt och alldeles alldeles mycket roligare än jag hade kunnat tro. Mitt köpstop bröts brutalt när jag som min släkting plockade på mig garnbit efter garnbit (Efteråt rättfärdigar jag mina inköp som 25-årspresent i förskott till mig själv...). Jag är ingen lyxgarnskonsument, utan letar helst enkla ullgarner i fina färger, men mitt första inköp är också det som får mig att mysa allra mest, två härvor babyalpacka i en vacker och lugn gul färg. De ska med stor sannolikhet få bli till en jättestor vår- och höstsjal någon gång i framtiden.


Förutom alla fina garner och tyger -kunde inte motstå ett underbart randigt trikåtyg i blått (Jisses, jag har ju aldrig sytt i trikå)- var det roligaste att få gå runt och spana och få instruktioner i en massa olika tekniker. Jag fick pröva att knyppla och tyckte att det var helt oproportionerligt roligt, fick se rundkrokning och tog med mig en sådan krokningsnål hem, jag stal till mig lite demonstration av tvåändsstickning och plötsligt hade jag två vita och en solgul härva z-tvinnat garn och ett instruktionshäfte, i väskan. I en monter satt två syjunte-vänner och spann, och jag svaga människa hade plötsligt köpt både slända och ulltussar. Precis i dagens slut gick jag på en miniworkshop i tvåfärgsstickning med en färg i varje hand. Och Herregud! Det är ju jättesvårt! Hur klarar ni av det!? Men jag har en känsla av att jag redan bestämt mig för att lära mig det. Liksom tvåändsstickning och att spinna. Användbar inställning för framtida tekniska övningar: Hur svårt kan det vara..?

10 kommentarer:

silveropulver sa...

Vilken känsla att komma hem med allt det där! Inspirerande. Och vilken rolig festival det låter som. Lycka till med alla projekt!

StitchOrDie sa...

Låter som du haft det alldeles alldeles underbart! Jag blir lite sur på mig själv för att jag inte gick. Ser ut som jättehärliga fina garner.

Heidi sa...

Nu sitter du inte sysslolös den närmsta framtiden i alla fall... Inte för att det brukar vara svårt för oss pysseltokiga att aktivera oss. =)

Verkar som du har haft ett bra festivalbesök, och tänk vilken fin 25-års present!

Made By K sa...

Woow...Vilka färger!!Vad ska det bliva av allt detta? Spännande:)

by Caloweena sa...

Underbara färger! Ångrar mig genast att jag inte åkte dit! Hörde även att den här mässan var bättre än den i Kista i höstas...

Ida sa...

Vilken härlig shopping! Ska man ändå bryta ett köpstopp så är väl ändå det där det bästa sättet! :)

slingerbult sa...

Åh gudars vad fina saker du fått med dig! Önskar dig många timmars roligheter med dem :)
En rundkrokningsnål skulle jag förresten också vilja ha, vem sålde såna?

fröken c sa...

jag är ruskigt nöjd och myser lite över alla skatterna, de borde tillfredställa min lust till nya tekniker ett tag framöver^^

slingerbult: rundkrokningsnålen kommer från ullcentrum. och är i bambu om du är nyfiken på det också :)

metamorphosis sa...

Var har du hittat de där fina gula garnerna?! Har ända sedan förra våren kännt ett sug efter gult, ja så där mustigt brandgult men allt jag hittat hitills i garnväg har varit mesgutl...

(sen har jag ju också full förståelse för att just textilmässor blir tillfället man bryter köpstoppen...)

fröken c sa...

metamorphosis: den gula alpackan är av märket BC garner, minns tyvärr inte vilka som sålde det, de färgglada garnerna kommer från Borgs vävgarner, och det sista gula är z-tvinnat från, eh, wåhlstedt tror jag.