torsdag, januari 28, 2010

sura citroner


Min monsterskapelse med 1500 maskor per varv, var en något modifierad variant av fina sjalen citron. Men är huvudet dumt får stickningen lida.
Den finurliga ändringen (att varje ökningsvarv öka var tredje maska) som jag tänkte skulle ge en sjal med längre snibbar, gav istället en sjal med absurt mycket volang. Volanger är inte riktigt min kopp te. Tyvärr kom jag inte på mitt misstag förrän på sista sektionen av sjalen men stickade klart ändå för att se hur det blev. Det blev alldeles för bubbligt. Suck och stön, gör om gör rätt.
Så nu finns istället för en färdig sjal en pytteliten citronskiva och ett enormt garnnystan i min hand.

7 kommentarer:

Mya sa...

Jag beundrar dig för att du började om på en gång! Har btw stickat efter ett engelskt mönster för första gången nu. Det var (precis som du sagt mig) inte svårt alls. De däringa förkortningarna som såg så märkliga ut visade sig inte vara märkliga alls...

Kafe sa...

Att repa upp den och börja om...det hade jag inte klarat! Och jag tycker att den var jättefin med volangerna, men jag är ju lite "volangig". Spännande att se den färdiga citronen dock!

Jo sa...

Tråkigt att det inte blev som du hade tänkt dig! Men det är ju sådana här saker som gör att du lär dig och blir bättre på att modifiera/hitta på egna mönster!
Jag repar också upp, för man använder ju aldrig sådana saker som man inte riktigt är nöjd med.

Du får se det som att du får väldigt mycket stickning för det där garnet! ;)

PetraO sa...

Herregud! Jag som redan tycker att varven börjar bli för långa på min blå citron - lycka till !

Liljekonvaljemö sa...

Vad fin citronen blir i vitt :)

Louise sa...

Din Citron er blevet utrolig smuk! Jeg har lige set den på Ravelry og tror det må blive et projekt engang i år.

Clara sa...

Åh, precis en sån citron skulle jag vilja ha ju... med extra mycket volanger! Ska de va så ska de va! Men jag förstår dig, jag älskar att sticka spets men är inte så förtjust i att ha för mycket spets på mig.