tisdag, oktober 27, 2009

första lillaSå blev det ett mobilfodral.
Mest bara som prov, för att det är roligare att göra en grej, nåt som blir nåt, än bara provlappar. Eller provtuber, som det mest blir här.
Det blir oerhört tjockt och varmt och trevligt av nålbindningen. Jag tror att jag har kommit på hur jag ska göra de varma vintervantar jag vill ha och behöver framöver. Och man kan ju inte låta bli att älska ett handarbete där ens egen tumme är det främsta arbetsredskapet..

Garnet är tretrådig ull, och jag har använt en vanlig stoppnål att binda med eftersom det råder brist på nålbindningsnålar hemma hos mig. Är det någon som vet vart jag skulle kunna köpa en sådan?

13 kommentarer:

Skräddardotter sa...

Själv har jag inhandlat nål på en symässa...Det såg så lätt ut när hon visade. Nu har jag ingen aning om hur man gör, fast jag har en bok med beskrivning. Det bara inte vill sej! *trasslar vidare*

Louise Schelde Jensen sa...

Så vældig fint! Nålebinding er rigtig sjovt, og meget anvendeligt! Glæder mig til at se mere fra din nål...

Eijva sa...

Oftast sa far du tag pa en pa massor eller liknande. Men du kan aven gora sjalv. Det ar inte sa svart om du har ett multiverktyg...

Frej sa...

Hej! Jag skulle kunna göra dig en ifall du inte vill prova själv. Håller på med en massa hornslöjd och annat sånt & har länge letat efter någon anledning att prova å göra nålbindningsnålar. Bara för skoj skull liksom.
Blir pytte väntan dock tills jag kommer hem nästa gång om några veckor och kan pyssla med sånt hantverk.
/Frej

Dödergök sa...

Fiiint! Det är så roligt att nålbinda. Längesen jag gjorde det nu, ska bara fixa lite mer inför tvåändsstickningen sen ska jag ta fram mina nålar.
Jag har köpt mina på hemslöjden men medeltidsjippon är ett annat bra stället att leta på efter nålbindningsnålar.

Linda sa...

Jag har köpt mina nålbindningsnålar på Hemslöjden i Falun. De finns säkert annorstädes också.

Thyra sa...

http://gammeldags.se/ har fina nålbindningsnålar.

slingerbult sa...

Yay, välkommen i klubben :)..och det ser bra ut!

Anonym sa...

Hej! Fin blogg du har! Nålbindningsnålar kan du hitta i Sätergläntans nätbutik. Du hittar den via Sätergläntans hemsida, www.saterglantan.se
/Gertrud

Storasyster sa...

Men du det blev ju riktigt fint. Jag tycker att det är svårt att få arbetet jämnt. Jag har knåpat ihop ett par muddar en gång men jag blev aldrig riktigt bra på det så de är lite ojämna.

Desirée sa...

Vet du inte att du bor i sörland nu?! Du kommer knappast behöva lika varma vantar som om du bott kvar häruppe i Västerbotten!
Kram

Cecilia N sa...

Å! Jag också!

På res-kursen finns det en kursare som kan nålbinda. Hon lovade att lära mig nästa gång. Jag har skrivit in i mobilen att jag ska ta med garn, så ska hon ta med sig nål.

fröken c sa...

åh, ni är så fina, tack och tack för alla tips, och speciellt till frej som till och med erbjöd sig att göra en!
Ni är bäst!