onsdag, september 09, 2009

va tjötar du om?

Det var schysst och bra och trevligt på alla sätt att vara i göteborg. Som en förlängning på sommarlovet, som en försäkran inför hösten -folk försvinner inte bara för att man inte bor i samma stad längre. En alldeles lagom och jättestor dos socialiserande, pratande, gående och skrattande.

Studiebesök på vännens väldigt artsy skola, flanera utan plan på stan, köpa billiga jeans, fin begagnad hängseltunika på trevliga affären prickig katt, fin blå höstjacka på myrorna. Den sistnämnda var så ny att den fortfarande hade prislappen kvar från orginalaffären där den en gång köptes.

Sitta på språkcafeet och läsa kursbok, äta brieostmacka och titta ut på regnet och blåsten, sedan sol och långpromenad till galet mysiga berthilssons stuga där bara de med ork för den rejäla promenaden fikar, enligt vännen e "de utvalda". Vi såg Klungans föreställning 'det är vi som är hemgiften' och storlog eller gapskrattade åt fåniga gångstiler, omogna avocador och åt män i blå underställ eller med en stark vilja att bli busschaufförer/mattanter/husdjur. Åh, de är så bra..

Vi lyssnade musik i en park, bjöds på soppa. Jag fick guidad tur i Hammarkullen och lärde mig åka spårvagn. Åt falafel och plättar, men inte samtidigt. Fick sällskap av en knapp och besökte Knappkarlssons och förundrades över mängden knappar det existerar i världen. Minst hälften av dem finns hos knappkarlssons.

Och sen satte jag mig på spårvagn och tåg till uppsala, klev av med domkyrkans torn framför ögonen och tänkte -'hemma'.

2 kommentarer:

Mya sa...

Ah, äntligen lite skriveri från fröken c! Funderade nästan på att skriva en lite klagande kommentar över att det gått MER än en vecka sen senaste inlägget. Men nu är kvoten fylld (för nån dag iallafall)
Kram

sonja sa...

låter som att du haft det skönt i götet, och att du trivs i uppsala :-)
Bra det. själv lämnar jag snart gotland och beger mig norrut till gamla hemtrakter igen