söndag, september 27, 2009

10 sanslöst viktiga fakta


En utmärkelse (tackar, tackar) med tillhörande utmaning trillade in från lena d, och jag är inte den som är den! Så, här följer, utan krusiduller, 10 sanslöst viktiga fakta om moi.

1. Jag är kort. I högstadiet tittade en av mina bekanta eftertänksamt på mig och sade sedan uppfordrande; men Maria, ska inte du växa nåt mer nu? Nej, det ska jag tydligen inte.

2. En annan av mina vänner har indirekt fått ge namn åt min blogg och mitt alias fröken c. Fröken c är helt enkelt en förkortning av vad hon ofta kallat mig; fröken car* -mitt efternamn.

3. Jag är allergisk mot alla katter i hela världen, utom de tre som min familj äger. Jag tror att det beror på att jag chockat mitt immunsystem så till den grad med nära kattkontakt, att det helt enkelt gav upp inför just dessa tre individer. Utom när jag är förkyld, då slår det till. Bara för att göra saker och ting ännu bättre liksom.

4. Det enda jag saknar som vegetarian är leverpastej. For real –det är verkligen det enda som jag får begär efter i en köttätares kylskåp.

5. Ett av mina livsmål är att ha rest ordentligt i varje världsdel. En weekend räknas inte. Hittills har jag klarat Europa, Asien, Afrika och Sydamerika, så kvar är Nordamerika, Australien och eventuellt polerna. Och så mellanöstern. För dit vill jag så grymt mycket.

6. Jag är svag för kitsch, retro och starka färger. Mitt rum är en överdos färg och ihopplock från loppisar. Här trivs jag. På väggen hänger jungfru Maria som pärlplatta, och i hyllan står min gröna luddjesus från Brasilien tillsammans med muminböckerna.

7. Mina krukväxter mår mycket bättre än jag förtjänar, med tanke på hur dåligt jag tar hand om dem. Det är inte det att jag inte gillar dem, tvärtom, det är bara det att jag kan liksom aldrig få rutin på när och hur ofta jag ska vattna dem. Men de tycks helt nöjda med att varva uttorkning med översvämning, så det är ju bra.

8. Jag har en orolig själ som inte klarar av att ha för lite att göra. Inför varje sommarlov tänker jag på hur skönt det ska bli att bara vara ledig några veckor, ligga i hängmattan och göra INGENTING. Efter två dagar håller jag på att få utslag av att inte ha några projekt på gång och måste snarast se till att skapa ett gäng sådana åt mig själv så att jag kan få ro. Kanske är det därför stickning, sömnad och allmänt pyssel passar mig så bra.

9. Mitt hem kommer alltid att vara norrland och höga kusten. Jag har lätt för att trivas vartsomhelst bara jag har tillräckligt med vänner och folk att umgås med. Men varje gång jag åker norrut vet jag att det är där bland karga bergssidor, vatten och stora skogar som jag verkligen är hemma. Det är där folk pratar som man ska, i den hastighet som är skön.

10. Jag överlever inte om jag inte får skratta, skämta, ordvitsa och tramsa. Humor är min mest aktiva coping-mekanism, eller generella sätt att umgås med livet över huvud taget på. Jag klagar inte. Det är riktigt roligt.


Jag skickar vidare till mina vänner elenor, emma och knappbritta, och kollar om någon av dem tar betet.

Inga kommentarer: