måndag, augusti 17, 2009

stilleben

..över en syorgie för några veckor sedan.
Jag ger er; den orangea, den gula, den bruna, den gröna.


Mönster: envist provande och fixande. Till t-shirtarna ritade jag av min tidigare örngottströja med lite smärra förändringar. De ärmlösa har jag bara klippt och sytt, klippt och sytt. Alla är modell "amatör" utan några som helst finesser. Ingen passform över axlar, inga bystveck, ändå sitter de helt okej och ibland är det enklaste det bästa. Kanske kommer de förändras lite över tiden också, få fler finesser och bättre passform framöver.
Tyger: en skön blandning från diverse loppisar och second hand; det orangea tyget var ett avlångt kuddfodral jag satt kilar i sidorna på, det gula var ett stort härligt påslakan (det var dessutom nyss en midsommartunika, men tappade sina ärmar och syddes om lite), det bruna är gardintyg och det gröna en del av de två fantastiska påslakan jag håvade in på sunkloppisen. Också lite muddväv till ärmar. Muddväven är by far det dyraste på dessa kreationer -mudd är dyyyyrt! Vilket jag var lyckligt ovetandes om innan jag lallade in på en affär för att köpa det.

Omdöme om kreationerna; aj lajk.

Och så den enda livebilden. Ah, inget är som en vältagen bild.

12 kommentarer:

sonja sa...

jag skulle lungt kunna köpa både den bruna och den gröna. I höst när jag blir arbetslös ska jag också gå loss med symaskinen :-)

Clara som stickar sa...

Fint! Det är så befriande att se att nån vågar ge sig på att sy utan att vara expert. Bra blir det ju ändå! Min symaskin gick sönder lagom tills när jag blev arbetslös, nu när jag ska börja plugga och inte har tid har jag råd att laga den...

Ullfull sa...

Så fina!!

Made By K sa...

Jag kan bara säga en sak....supersnyggt!!

Dödergök sa...

Fiiiint! Särskillt den sista gröna, jag är sysugen som bara den, ska kanske ta fram maskinen den här veckan när allt är tillbaka till den vanliga ordningen.

Anonym sa...

Den gula och gröna är helt klart favoriter! Tune in- Sew on!
Marie

litevarje sa...

Fina saker allihopa. Min favorit är nog den orangea, tyget är väldigt trevligt.

//Karin

Emilia sa...

Vilka snygga toppar - härliga tyger!

Petra sa...

Jättefina! Särskilt den gröna, visst blir man inspirerad till att sy. Kul!

Louise Schelde sa...

Fantastisk!

fröken c sa...

Tack alla! :D

riotyarn sa...

Vilka härliga färger!