tisdag, juli 14, 2009

på sunkloppisen..

..där allt är lite rått, osorterat och skitigt, hittade jag ett helt gäng med grymt schyssta tyger. Två gröna påslakan med underbara stora retroblommor, ett brunt påslakan med nyckelpigor och blommor, en gul storblommig rund duk, två gardinlängder i mörkbrunt och vitt, och så ett tunt vävt tyg mönstrat i vitt och gult. Fantastiskt, jag älskar de gröna påslakanen! Pris? 130:- för hela högen, eller knappt en tjuga per del.


På röda korset hittade jag sen tre koner med tunt garn, bomull-lin, i mörkgrått och en fin grönfärg. 20:- styck för 250g garn per kon.. Perfekt, jag hade precis tankarna på att sticka en enkel tunika i lin, men jag tror att det blir lika bra om lite bomull smyger sig in i den också.

11 kommentarer:

Josefine sa...

Men snacka fynd!
Vilka fantastiska tyger, och ja: älskar de gröna!!

Made By K sa...

Vilka fantastiska fynd du gör:)

med nål och tråd sa...

Härliga fynd. Tygerna ser jättemysiga ut!

Emilia sa...

Vilka fynd - och jätte-söt klänning i föregående inlägg!

Dödergök sa...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, sånt där går inte att hitta på mina loppisar längre.

Jag blev också kär i det gröna, tänker mig klänning med knytaxelband. Inte avis alls.... :)

Emma sa...

A maj gadd! Grymma påslakan!

BiZen sa...

Grattis till härliga fynd!
Låter kul att sticka av cottolin, har aldrig tänkt på det, för mig har det alltid varit vävgarn, men varför vara så insnöad? Klarat man kan sticka av det!//BiZen

TokTova sa...

man skulle kanske länsa mammas linneförråd. där finns det påslakan från 70-talet, liknande dina fynd. om man nu får ta dem förstås, de kan ju komma till användning någon gång...

fröken c sa...

ja, det är fint att fynda.. :) Förstår inte varför man inte längre gör så fina påslakan som på 70-talet.

BiZen: jaha, så det är vävgarn! det förklarar varför det är så ofantligt tunt! Men när man inte är invigd så i vävandets värld kan man ta misste och plötsligt se att det går fint att sticka med det.. :)

miastick sa...

Såna grymma loppisfynd du gjort, härligt!

Sara Rudenmo sa...

åh, ute i mormors stuga ligger de där gröna sängkläderna fortfarande i sängarna. det är de skönaste påslakanen jag vet, alldeles nötta, som de blir när de bara används om sommaren.