onsdag, juli 22, 2009

ludd

Jag har en ny hobby; plocka luddet ur tumlaren. Så heter hobbyn. Lustigt nog heter den precis vad den innebär.

Fröet till min nya fascination var en konversation där det visade sig att tydligen plockar ALLA andra ut luddet ur torktumlaren i gemensamma tvättstugor VARJE gång de tvättat. Dessutom städar de efter sig. Jag stod stolt för att det gjorde minsann inte jag, för det är ju inte nödvändigt och det gör ju ändå inte andra. Andra tyckte att jag hade fel och att jag om inte skämmas i alla fall borde bättra mig. Jag överväldigades av denna nya kunskap.

Men jag gick glad och glömsk därifrån och glömde helt bort samtalsämnet. Så kom jag hem, handlade stort gäng påslakan på loppis och satte igång en tvättorgie med efterföljande tumling. Föräldrarnas tumlare har ett trevligt litet luddfilter och av en händelse drog jag fingrarna där när jag skulle ta ut varm och gosig tvätt. Och jag överväldigades inte alls av äckel.

Det var ju rätt trevligt. Mjukt, luddigt, ljummet. Denna begynnande positiva känsla förstärktes då jag tömde en tumlare med till största delen grön tvätt. Det var GRÖNT ludd! Enormt trevligt och fascinerande och självklart.

I love you ludd.
(jag blir så här konstig när jag har varit ifrån folk för länge)

5 kommentarer:

Anna sa...

Jag gillar att rengöra luddfiltret! När jag delade tvättstuga med andra kunde jag sucka åt dem om inte luddfiltret var rengjort när jag kom till. Det kom sig nog mer av att jag reagerade på deras "ohyffsnad" än att jag tyckte det var äckligt...

Cecilia N sa...

Har inget luddfilter att rensa ...
Bara nån sorts sil underst i tvättmaskinen. Blött, släbbigt, kallt, trådigt och den hänger upp sig när man ska skruva tillbaka den.

Tacka vet jag luddfilter.

(Mina fingrar ville skriva kuddfilter istället. Kanske ett användningsområde för luddfilterludd? Kuddfyllning!)

litevarje sa...

När jag var liten och råkade komma in i tvättstugan när mamma skulle plocka ur torktumlaren fick jag alltid avludda filtret. Ganska mysigt tycker jag, men det är kanske pga detta barndomsminne.

//Karin

slingerbult sa...

Hahah.. tvättludd som är så mjukt och gosigt. har funderat på det där.. kanske kan man stoppa kuddar med det?

elenor sa...

Det är vad man kan kalla soft städning... he... he... åh, jag kunde inte låta bli!