måndag, juli 20, 2009

inspirera mig!


Jag har samlat på mig en massa fina tyger från olika loppisar, från små gardinkappor till stora påslakan. Och jag behöver inspiration till fantastiska/enkla/roliga/schyssta kreationer att sy av hela härligheten! Så jag sänder ut ett rop -du som syr eller inte syr, har du någon idé att dela? Tips på ett mönster? Vet om en sida eller blogg med modeller på tunikor, byxor, jackor, blusar, tröjor som en hobbysömmerska med lätt hybris kan ge sig på? Både konkreta mönster och luftiga idéer tas emot med glädje!

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

När dottern var typ 7-8 år köpte jag en gardinstuv. En sån där som de haft som prov, fastsatt i en plastgalge.

Det var ett vilt färgglatt randigt tyg som räckte till ett par "clownbyxor". Så mycket vidd jag kunde få ut, ihopsnörda av muddresår vid anklarna och så resår i midjan i den påsydda linningen i samma tyg. (Dessutom har jag för mig att jag var tvungen att vika in "lodräta tyget" i linningen för att det skulle bli hanterbart.)

Jag använde ett vanligt byxmönster för att få till grenen och så lade jag till tyg ut mot sidsömmarna så att säga.

Anna-Snoddas sa...

Du kan ju göra jätteenkla klockade kjolar. Ett framstycke och ett bakstycke och en mudd i midjan! Se till att den går att dra upp över höfterna bara! ;) Annars om du vill ha lite mer utmaning är den här himla snygg! http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=252249.0

med nål och tråd sa...

Jag säger bara örngottströja : )
Do it!

Cecilia N sa...

Jag kom på ett aber med att göra byxor av gamla lakan. Gamla lakan kan vara slitna. Sådär så att byxorna spricker i tyget alldeles för tidigt.
Så det där med örngottströjor som du gjorde förra sommaren låter klokare av den anledningen.

bara Lova sa...

www.burdastyle.com
Visserligen kostar det mesta pengar nu för tiden men en del kan du hitta fortfarande.