lördag, juni 13, 2009

internetskugga och isolering

Jag befinner mig nu, och drygt tre veckor framöver, på praktik i norrlands inland. Och jag har fyra dagar in på praktiken drabbats av lappsjuka. För den som inte vet är detta ett nervöst tillstånd där man i hela sig själv upplever hur långt man är från precis allting, vilket resulterar i stark rastlöshet och oro.

Jag bor i ett litet rum med kök i en sockenstuga. Inget internet. Ingen tv. Inga kollektivvänner eller familjemedlemmar eller katter som stryker runt mig och bidrar med ljud och värme och liv. Det är rätt... ensamt. Det eventuella sällskapet i sockenstugan består av en tystlåten man som tycker om blommor, och som jag hittills aldrig har träffat, och en excentrisk gammal dam som inledde vårt samtal med att undra om jag verkligen är över 17 år. -Jo, jag är 24, svarade jag.

Lanskapet är gudomligt vackert men vädret inbjuder inte riktigt till långa promenader. Så jag sitter i mitt rum, i en soffa som jag lyckades ha sönder första dan (har inte vågat berätta det än), och virkar och lyssnar på ljudbok och tittar ut på sommarängen utanför fönstret. Inte för att det går någon nöd på mig egentligen, men ändå...

Jag har smitit hem nu till föräldrarna på en kort permis. Skönt. Tre timmar buss, en buss som går ungefär en gång i halvåret. Damn.

4 kommentarer:

Cecilia N sa...

När jag var i liknande faggor så fick jag tillträde till internet via en dator på expen. Hon som vanligtvis satt vid den var på semester.

Och eftersom jag bodde precis där så var det enkelt ordnat.

(Hm, på det stället har du redan praktiserat. Undrar var du är den här gången?)

Cecilia N sa...

Nu vet jag!

Tur att nyhetsbreven är sparade.

Ulrika sa...

Men oj, vad är det för praktik??

Soffvärmning?
Psykiska tester?
Survivor?

Tur du har virkningen i alla fall. :-)

fröken c sa...

cessi: ja, det ska nog ordna sig med internet. Och så tycks jag pendla ymnigt mellan där och här. eller här och där. skööönt. :)

ulrika: alla de där tre kan nog sägas ingå i varierande grad under min praktik. :P