lördag, mars 28, 2009

vassa knappar och andra presenter

På norrlandskusten går det inflation i födelsedagar och kalasen räknas i flertalet varje helg. Vårbarnen går ut starkt och försöker betvinga släpande vinter med tårta och lekar. Gårdagen bjöd både chokladtårtsöverdos hemma i sputnik när två av komborna fyllde år samma dag, och sedan med blodsockret lika högt som turning torso tog vi på oss öronlappskepsarna och begav oss till pensionärsfest med oförglömliga inslag som hundratalet sjöjungfrustatyetter i gips, tävlingen "gissa pillret", småkakor och andra trevligheter.

Förra helgen stavades övik och trefaldigt kalas för mamma, lillasyster hemma från Tokyo och mig. Det blev hemmagjord sushi, paket och tårta. Direktimporterat från Japan fick jag roliga knappar med häftstift på baksidan och en fantastisk liten lunhlåda där det i locket finns både gaffel, sked och små ätpinnar i gul plast.


Två av kollektivvännerna skickade med den finaste, bästa och roligaste spargrisen i hela världen. Jo, så ligger det faktiskt till. Ni kan ju bara ta en titt och nicka och hålla med.


Nu är jag ju inte så snål atta jag bara tar emot saker och aldrig ger bort något. Mina alldeles för dataspelsintresserade kombor fick ett tvisterep för att gå ut och aktivera sig, och lillasyster fick en egensydd necessär (lätt min snyggaste hittills, jag börjar få kläm på det nu) fylld med serietidningsmönstrade plåster, tvål och andra nödvändigheter.

2 kommentarer:

Mya sa...

Shit, vilken lunchlåda! Kanske den finaste och mest praktiska lunchlådan i hela världen. Men de däringa knapparna, hur fästs de?

isabelle sa...

ååh, kan du inte göra en liten neccesär-tutorial? Lite allmänna tips och trix liksom.