måndag, februari 23, 2009

ofokus

Ofokus i huvudet när helg och musik, visor och festival, besökande vänner och för korta nätter rullar runt med allt som borde ha varit koncentration och studiemotivation. Så jag sätter igång en tvätt och tittar på hur snöfallet bygger drivor mellan tegelhusen, försöker bestämma mig för om jag ska bli stressad över boken som ska läsas, texten som ska översättas, portugisiska grammatikövningarna som ska övas och alla mejl som ska skickas, eller om jag bara skulle ge upp. Och jag borde minst av allt blogga och lyssna på p3 och titta på den mulna himlen och längta efter en höstplan, men det är det jag ändå gör. Så då gör jag det.


Tovningshemligheten är ohemlig nu när det är bevisat att 90 grader är grejen för tofflorna. De roströda i dubbelt tvåtrådigt secondhandgarn, säkert växtfärgat, och de små bebisanpassade i en restsnutt vanligt fyrtrådigt improviserade utifrån grundmönstret. Med 90 grader (eller 95 som det är på maskinerna där jag bor) blir de riktigt hårt tovade och lite muskler och uttöjningsskills krävs för att de ska bli bra. Men sen blir de banne mig bra också. De roströda ska få ett broderi framöver, men inte förrän jag gjort en del av allt jag borde idag.

5 kommentarer:

slingerbult sa...

Åh j-lar vad fina de röda var! Nu vill ha!
meen.. kom just på att jag började på ett par gröna förra året,(de tvättades i 60 grader fyra gånger tror jag, men sen blev de fina) har bara fastnat lite i dekorerandet av dem. Nu måste jag göra klart!

Mya sa...

Kan man ändå inte plugga ska man bestämma sig för att inte göra det, så slipper man ångesetn över det resten av dagen, typ. Så har jag gjort idag och jag är hur nöjd som helst med dagen! Men imorgon blir det dubbla ansträngningar istället... hoppas jag...

Emma sa...

Förlååååååt för att jag pajade din tidsplan med att vara trevlig ;) Men om det är till någon tröst så kan jag tala om att jag nog hade större behållning av ditt sällskap än böckerna skulle ha :D Tack för en gryn (skulle skriva grym, men om det får stå gryn så kan du ju själv få bestämma vilken slags gryn, och allt blir ack så mycket roligare) helg! Kram!

Sara sa...

det var ju hur fint som helst att komma till ert kollektiv! Tack för det!

MVH sa...

HUR söta var inte dom där!!!!! Kan man lägga in en beställning!!!?!?
Ps: tillbaks till jobbet på måndag... ungefär ett år av isolering och vällingdimma är över. Nu ska jag bara få ihop resten av vardagen också. /maria v