måndag, december 22, 2008

veckans jul-Ernst

Alla vill ha en:
Godisskål från sovjet (om sovjet varit lite mera pop och vinyl)1. Tag dig en tur till din sambos/respektives/storebrors skivsamling, och välj ut favoritskivan. Eller, om det inte uppskattas, till närmaste lilla trevliga secondhandaffär. Lägg vantarna på några LPskivor, betala, ta på dig vantarna igen och gå hem.
2. Värm ugnen till 100 grader och torka av skivan ett varv om den är skitig
3. Sätt in en kopp (rätt hög) i ugnen och lägg skivan ovanpå med koppen i mitten
4. Nynna sovjets nationalsång (det här är viktigt hälsar Ernst och viftar på tårna) -här finns en fin med text så att du kan sjunga med ordentligt- i 30 sekunder eller tills skivan i ugnen har hängt ned sig över kanterna på koppen
5. Ta ut den sladdriga skivan och osladdriga koppen och börja böja och knåpa med skivan tills den fått önskad form. Det här är det olidligt spännande steget, erfarenheten har visat att det finns ungefär 10-15sekunder där skivan varken är för mjuk eller hård utan är mottaglig för designidéer, så rappa på! Erfarenheten kom också fram till att det var enklare att böja barhänt än med handskar på.


Så, nu är det bara att fortsätta produktionen.
Min sovjetiskt inspirerade lillebror behöver inte heller denna jul gå utan klappar med ryss-tema. Nån kanske förresten minns förra årets mjuka diktator...


-Men åååh, så fräsch och retro, hur ska jag kunna göra en likadan?
-Jo serru, det är enkelt som ett tu tre, följ bara de här instruktionerna så har du snart en alldeles egen kommunist att hälla julkolorna i.

5 kommentarer:

rino sa...

underbart, detta måste bara testas!

Storasyster sa...

Tack

Emma sa...

Coooooolt!

Fredrik sa...

Halloj! De hääääär måste ja prova. Nice.

SuzSuz sa...

Såhär ett antal år senare måste jag bara uttrycka: Fantastiskt! Vilken inspirationskälla du är! Kan även tala om att jag nu håller på med ett par tofflor, som ska tovas när stickningen är klar ;)