söndag, december 21, 2008

the nerd is back

Och tröjan är klar.February Lady Sweater av flintknits ska nog bli en kompis framöver. Den värmde mej (ehum) på planet hem dit minusgraderna väntade på att hoppa på mig och krypa in i mina kläder.

Garnet är Kinnatextils Cablé 12/6, 200g:s härvor (50-lappen stycket! finemang minsann), knappt 500g gick åt. Garnet är ungefär hälften så tjockt som mönstret krävde, så jag stickade med dubbla trådar.Storleken är small eftersom jag blev rädd att medium, som jag brukar ha, skulle bli stort som ett fyrmannatält efter alla utsagor om detta, och small blev riktigt bra. Medium hade säkert funkat också.

Mönstret har jag följt förutom att jag inte la upp fler maskor under ärmarna, och dessutom stickade dem rätt hårt för att inte maskorna skulle glida av metallstickorna. Så ärmarna är rätt snäva, och det passar bra.


Så well, den var helt okej att sticka, första jag stickat med bomull och känslan av tröjan blir lite annorlunda. Inte varm och inte kall. Inte hård men inte mjuk.
Tror ni förresten att en borde blocka den? Jag vet inte vad den samlade traditionen säger om bomull och blockning.

Nu väntar julklappsstickning och så ska granen skylas från sin nakenhet. Den är ju rakt alldeles oanständig just nu.

1 kommentar:

Dödergök sa...

Å vad fin den blev! Vitt är så tjusigt på vintern tycker jag. Jag är kanonglad över att jag gjorde min i bomull, jag har använt den jättemycket.
Jag tvättade min i maskin på 60 grader och hängde upp den i torkskåpet, ingen blockning här inte. :)