lördag, juli 19, 2008

styggelser i rosa och spets

Nu har veckans överdos av kitchighet intagits. I stora klunkar. Undertecknad vikarierar alltså sommartid som kyrkvaktmästare i en mycket populär vigselkyrka, vilket innebär ungefär fyra vigslar varje lördag. Fyra brudpar. Fyra oooändliga möjligheter till jag-har-blivit-så-inspirerad-av-amerikanska-bröllopsfilmer-kitch. Jag känner ett obetvingligt behov av att dela med mig av mina åsikter i frågan, så här kommer nu;


fröken c's helt subjektiva lista över styggelser under en vigsel:

1. brudöverlämning, i alla dess former. Den väntande mannen får ensam stå längst fram och vänta på sin nya ägodel medan hon eskorteras in av sin ägare, oj, jag menar förstås far. För det är ju det brudöverlämning står för, om någon undrar.

2. barn som bär ringar fastsydda på en liten satinkudde med spets på. Inget mer behöver sägas här. Eller jo: kuddslagsmål. Ringar som är så väl fastknutna att de behöver klippas loss.

3. att under in-/uttåget i kyrkan lämna en ros till respektive brudens och brudgummens föräldrar. Tack för din son/dotter, hoppas att det här är betalning nog.

4. Rosenblad i gången. Why? Efteråt: rosenbladsmos.

5. TVteam från TV4 som ska filma vigseln. Nej, fel, som ska redigera vigseln och göra den till en snygg produktion. Komplett med in-under-näsan-intervjuer med släkt och vänner. "-nej, vänta vänta, ta om det där, jag missade att filma, ja, det där blir snyggt!" "-hur känns det nu, är ni glada?"

6. Allt som innehåller mer än hundra saker som glittrar.


Oj, nu känner jag mig renad. Tack och bock.

6 kommentarer:

Malin sa...

Jösses! Vi har ju faktiskt svenska bröllopstraditioner också.

Hanna B sa...

Usch och blä, varför går prästerna ens med på brudöverlämningsprocedurer? Grr.

Emma sa...

Jag har några bubblare på listan...
- kasta roseblad AV PLATS/TYG på brudparet utanför kyrkan
- Ha Chariots of Fire som ingångsmusik
- Ha temat till Hitta Nemo som utgångsmusik
- Gifta sig i Mio Möbelvaruhus

Anna sa...

Det här inlägget fick mig att skratta. :) Tack!

Cecilia N sa...

Ryser av förfäran av brudöverlämning. Det hoppas jag hon förstår, dotra, när det är dags. Och nåde sonen om han går med på såna dumheter (när det är dags).

Dödergök sa...

Ha ha ha!
Det här var riktigt underhållande läsning.Jag håller med dig på alla punkter.