onsdag, juli 09, 2008

eu tento aprender o português*

Idag anlände ett litet paket, av det slaget som förpliktigar. Min lärobok och ett lexikon i portugisiska. Läroboken ser betryggande genomtråkig ut. Då kan en veta att den är bra. De flashiga lär-dig-själv-med-vår-fina-CD-med-helt-lösryckta-fraser-om-att-beställa-fatöl(sic!)-böckerna ger inte så mycket substans helt enkelt. Men en fotokopierad bok med skrivmaskinstypsnitt från 1990 och en hunkig bild på den pensionerade fil lic som satt ihop den, det är mumma för en blivande brasilianska. Nu ska det bli ordning på det portugisiska torpet. Det är jag och konjunktiven mot världen.

Tog förresten upp thermal igen för ett par dagar sedan. Stickning på sommaren är inte riktigt min grej, tyvärr eftersom det ju är nu det egentligen finns tid (ähum, mellan heltidsarbete, portugisiskastudier och allmänt reseplanerande)! Men några varv här och där blir det, och en ärm äro påbörjad.


*jag försöker lära mig portugisiska ska det stå. Eventuellt har det blivit fel och står något helt annat.

3 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag kan absolut inte portugisiska. Men med ditt facit längst ner så tror jag också att det står så.

Typsnittet stämmer med en gôrbra bok om amning som jag läste när det var den tiden. Så jag hoppas att du har rätt däri också.

Idag har jag också fått sommarlov! Dock är jag trög på att sommarjobba.

Tropicalia sa...

Boa sorte com o português!

gee sa...

Olá! Hur går det med portugisiskan? Blivande brasilianska, ska du flytta dit? Om du vill får du gärna öva portugisiska med mig, jag är född i Brasilien. :)