torsdag, april 10, 2008

verkligheten väntar

*gäsp* tidigt tidigt och snö snö och is och inte alls någon mjuk jord längre. Och som tur är inga killar i rabatten heller (hädanefter tillåtna endast om de tänker sjunga serenader för mig). Jag tror att jag såg rabattkillen i min trappuppgång igår, kände igen hans jacka (denna gång förhoppningsvis kräkfri) och oskyldiga frisyr. Och det var liksom som ett svar och en valium till min oro för att det inte gått bra. Han lever. Han kan till och med gå i trappor.

Idag är det stora grammatiktentan. Upp med handen alla ni som inte alls pluggat så mycket som er hjärna kunde räkna ut att ni borde ha gjort, jag: *vissel vissel, dumdidumdidum*. Men det gör inget, denna gång orkar jag inte bry mig. Jag tror att det är ett friskhetstecken att kunna låta bli att kontrollmaniskt plugga som en galning och sedan hoppas som en idiot på att det ska bli bra. Denna gång har jag ägnat mig åt fikor med vänner och aktivt trängt ut all eventuell oro. Idiot-hopp-biten kvarstår dock. Efter denna tenta, som kommer gå bra långt utöver vad jag förtjänat *vissel vissel, dumdidumdidum* så åker halva mitt rum och jag ut på praktik. Det känns bra. Få lämna stan och allt här och vara i den där verkligheten som aldrig brukar antas befinna sig på skolor. Därborta i den beryktade verkligheten ska jag befinna mig till i början på maj. Kanske blir det tyst här på bloggen, kanske kommer det rapporter och bilder från den mytomspunna real world. Sicket äventyr.

Med mig har jag mina snuttefiltar:
thermal förståss, som nu börjar bli riktigt stor och är en bra bit större än på bilden, har precis gjort upp första 100gramsnystanet.


Ett nytt projekt på ett nystan kidsilk haxe som blev över från en kirisjal. exklusivt restgarn. Ska bli en wisp med knappar tänkte jag.


Och så får vantpaketet följa med också i nån sorts förhoppning att det ska bli klart nån gång.


Nu måste jag fejkplugga det sista till tentan. Allt gott!7 kommentarer:

Elina sa...

Oh, himla fin wisp! Kanske provar jag på en sådan någon gång i framtiden jag med. Lycka till på praktiken!

ClaraSofia sa...

wisp var verkligen ett jättefint mönster, tack för tipset,
Och thermal blir jättefin i den där blå färgen, nu blir jag sugen på att sticka en till... en blå...

mya sa...

Hoppas tentan gick bra! Jag tror dock att du förtjänar ett fint betyg på den. Är inte tillbaka i stan förrän på söndag så vi lär väl ses om tre veckor eller så, ha det så bra på praktiken!

Cecilia N sa...

Den praktikplatsen har tillgång till internet. *vet*

Hoppas tentan gick bra för er alla.

Dödergök sa...

Lycka till där ute i verkligheten! :)

Sandra sa...

Wispen är jättemysig. Lycka till med den! ;D Färgen var också fin.

Strumpstickan sa...

Det är mysigt att rundsticka:)