lördag, januari 19, 2008

snytpapper och bilder

För förkyld för att gå ut och tentafesta över att jag kickade rumpa med alla grekiska verbändelser på tentan igår. För förkyld för att träffa längväga vänner. För förkyld för att gå på bildmuseum. För förkyld för att.... göra allt som innebär att vistas längre bort än 30m från sängen. Men inom den radien finns snytpapper (jag besparar er alla detaljer), kamera (jag är med kamera nu! Födelsedagen kom tidigare än väntat. Och vilken skönhet sen...), dator och lämpliga fotoobjekt som sitter stilla medans jag, mellan snytningar och dödskänslor, funderar på kamerans fina funktioner. Så här kommer nu, utan krusiduller, lite stickningar som ville bli fotade;

Sockar enligt mormors raggsocke-recept och i fyrtrådiga sockgarnet jag fick av henne i julklapp. Jättesköna, sitten som sockan på foten.

Bokfodral i gladgult secondhandgarn, tvåtrådigt. Blev rätt stort och jag tänkte att jag skulle tova det lite för hand. Det hände nada och intet. Så jag får ha det på största boken. Men jag gillar det ändå, så det blir nog fler och lite mindre fodral framöver, kanske med en knapp eller liknande för att hålla ihop det. Enkelt att göra genom att sticka fram och tillbaka på vanliga stickor; först resårstickning ett par centimeter, sedan slätstickning tills det är långt nog att vikas runt boken, sedan lite till resårstickning, och till sist maska av och sy ihop i sidorna.


Första vanten från min fina selbuvotter-bok med mönster till norska vantar. Garnet är tvåtrådig ull (vad annars?) jag hittade i stashen och lite tjockare än det mönstret är skrivet för, men jag stickar rätt tajt på dessa. De blir fina!

Och så andra projektet på stickorna, en kirisjal i entrådig ull från secondhand. Garnet är mitt favoritfynd, det låg i en påse med tre andra gula nystan i olika kvalitéer, varje nystan ca 100g, och hela påsen kostade 20 riksdaler. 20!
Underbar färg som gör mig riktigt glad. Mönstret har jag stickat förut en gång, och gillar det verkligen.

5 kommentarer:

Dödergök sa...

Tråkigt att vara sjuk, men du verkar ju ha ganska många stickningar att pigga upp dig med iaf. Vantarna är to die for! Skitsnygga! Krya på dig!

eva i halmstad sa...

Mycke roliga och anorlunda saker.
visst är tvåtrådigt ullgarn användbart.
Ha de gott på dej,
Eva.

Tova sa...

Min största medkänsla. Låg däckad i 11 dagar över nyår och trettonhelgen, önskar ingen detta. Två veckor har det tagit att återhämta sig helt så idag orkade jag med en långpromenad i solen. Krya på dig, hoppas du slipper ha det så långvarigt. Kram!

heidi sa...

vilka vackra vantar!

The Fuck Up sa...

Bokfodralet är jättefint! Jag har stickat två gråa till mina chefer men jag stickade mina på rundstickor och stickade ihop på slutet så att jag slapp sy alls!